Valintakokeet, sosiaali- ja terveysala

Tällä sivulla esitellyt valintakokeet koskevat tutkintoja

  • sairaanhoitaja (AMK)
  • sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö
  • sosionomi (AMK)
  • sosionomi (AMK), diakoniatyö
  • sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö
  • sosionomi (AMK), kirkon varhaiskasvatus

Valintatavat sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin on määritelty vuoden 2017 valintaperusteissa (PDF).

Diak kuuluu valtakunnallista valintakoeyhteistyötä tekeviin ammattikorkeakouluihin. Lisätietoa valintakoeyhteistyössä mukana olevista koulutuksista syksyn 2017 yhteishaussa voit lukea täältä.

Esivalintakoe

Yhteishaun opiskelijavalinta on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa hakija on suorittanut sote-alan AMK-tutkintojen yhteisen esivalintakokeen 12.10.2017. Toisessa vaiheessa Diakin varsinaiseen valintakokeeseen on kutsuttu esivalintakokeen perusteella kolminkertainen määrä hakijoita koulutuksen aloituspaikkoihin verrattuna.

Kutsut Diakin varsinaisiin valintakokeisiin on lähetetty pe 20.10. hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tästä taulukosta näet valintakokeisiin kutsuttujen alimmat pistemäärät (PDF).

Esivalintakokeesta saadut pistemäärät on lähetetty hakijoille sähköpostitse jo aiemmin. Mikäli esivalintakokeen pisteidesi olisi pitänyt riittää valintakoekutsuun, mutta kutsua ei ole tullut, tarkistathan ettei viesti ole joutunut esim. roskapostikansioon.

Varsinainen valintakoe

Esivalintakokeen pisteet nollautuvat ennen varsinaista valintakoetta. Lopullinen valinta tehdään pelkän varsinaisen valintakokeen perusteella.

Varsinaiseen valintakokeeseen ei ole ennakkoon opiskeltavaa materiaalia. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan. Koulutukseen valittavalta edellytetään sosiaali- ja terveysalalle soveltuvaa terveyttä: sosiaali- ja terveysalan terveydentilasuositus.

Diakin sosionomikoulutusten valintakokeet järjestetään 31.10.–1.11.2017 välisenä aikana toimipisteestä riippuen. Täytä taustatietolomake, jos osallistut sosionomikoulutusten valintakokeeseen. Sosiaali- ja terveysalan valintakokeissa painotetaan alalle soveltuvuutta arvioimalla motivaatiota, sosiaalisia valmiuksia ja oppimis- sekä työskentelyvalmiuksia. Varsinainen valintakoe koostuu seuraavista osioista:

  • kirjallinen tehtävä, jolla arvioidaan hakijan oppimisvalmiuksia
  • ryhmäkeskustelu.

Diakin sairaanhoitajakoulutusten sähköinen valintakoe pidetään 31.10.2017. Kokeeseen osallistutaan paikan päällä. Valintakokeessa painotetaan alalle soveltuvuutta arvioimalla motivaatiota, sosiaalisia valmiuksia ja oppimis- sekä työskentelyvalmiuksia. Sairaanhoitajakoulutuksen valintakokeeseen kutsuttavat saavat taustatietolomakkeensa sähköpostitse valintakoekutsun liitteenä.

Pisterajat

Yhteishaussa Diakiin sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon hakevalla valintakokeen maksimipistemäärä on 70 pistettä, ja alin hyväksytty pistemäärä on 30 pistettä. Hakijan tulee myös suorittaa jokainen osio hyväksytysti (vähintään 2 pistettä).

Erillishaussa Diakin Porin toimipisteeseen aliedustettujen sosionomikoulutukseen hakevilla valintakokeen maksimipistemäärä on 70. Alin hyväksytty pistemäärä on 35 pistettä. Hakijan tulee myös suorittaa jokainen osio hyväksytysti.