Siirtohaku

Toisesta ammattikorkeakoulusta voi siirtyä Diakin opiskelijaksi siirtohaun kautta. Opiskelijaksi voidaan ottaa vain, mikäli alla olevat ehdot täyttyvät, hakija osallistuu menestyksekkäästi haastatteluun ja mikäli koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja. Opiskelupaikan saaminen siirtohaun kautta ei siis ole automaattista.

Hakukelpoisuus

Siirtohaussa voi hakea, mikäli

 1. Opiskelijalla on voimassa oleva opiskeluoikeus suomalaisessa ammattikorkeakoulussa, ja hän hakee samaan tutkintoon johtavaan samaan koulutukseen.
 2. Opiskelija on opiskellut lähtöammattikorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään 1 lukuvuoden (hakulukukausi mukaan lukien) ja opintosuorituksia on kertynyt vähintään 55 op/lukuvuosi (amk-tutkinnot) tai vähintään 30 op/lukuvuosi (ylemmät amk-tutkinnot). Opintojen on oltava opintosuoritusotteella hakuajan päättymiseen mennessä.
 3. Jäljellä olevat opinnot voidaan vastaanottavassa toimipisteessä järjestää pääsääntöisesti opiskeluoikeusajassa.
 4. Koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja.
 5. Hakija osallistuu hakukohteen järjestämään henkilökohtaiseen haastatteluun. Tarvittaessa ammattikorkeakoululla on oikeus pyytää opiskelija oppimis- ja työskentelyvalmiuksien sekä sosiaalisten valmiuksien arviointiin.
 6. Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnot: Hakijoilta kysytään hakulomakkeessa terveydellisiä tekijöitä, jotka saattavat olla esteenä opinnoille. Lisäksi opiskelijavalinnan esteenä voi olla aiempi päätös opiskeluoikeuden peruuttamisesta.  Hakijoilta kysytään hakulomakkeessa aiemmasta opiskeluoikeuden peruutuksesta terveydentilan tai muiden henkilöiden turvallisuuden vaarantamisen vuoksi. (L932/2014)

Siirtoa hakevan opiskelijan tulee huomioida, että opinto-oikeusaika on alkanut opiskelijan otettua paikan sitovasti vastaan lähtöammattikorkeakoulussa. Käytetyt läsnä- ja poissaololukukaudet siirtyvät opiskelijan mukana uuteen ammattikorkeakouluun.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu oheisella lomakkeella siirto-opiskelijahakemus  Diakonia-ammattikorkeakoulun siirtohaussa voi täyttää hakuaikana vain yhden hakemuksen ja hakea vain yhteen siirtohaun hakukohteeseen. Siirtohaussa hakeminen ei sulje pois mahdollisuutta hakea myös yhteishaun kautta.

Hakuajat:

Kevät

 • 2.5.-16.5. haku päättyy klo 15:00
 • opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 30.6. (tulokset hakijoille sähköpostitse)
 • opiskelupaikka pitää ottaa vastaan 31.7. klo 15:00 mennessä
 • opinnot alkavat syksyllä

Syksy

 • 1.11.-15.11. haku päättyy klo 15:00
 • opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 15.12. (tulokset hakijoille sähköpostitse)
 • opiskelupaikka pitää ottaa vastaan 31.12. klo 15:00 mennessä
 • opinnot alkavat keväällä

Vaaditut liitteet:

 • virallinen opiskelutodistus
 • virallinen opintosuoritusote

Liitteet toimitetaan hakuajan päättymiseen mennessä (16.5. kevään haussa, 15.11. syksyn haussa) Diakin hakijapalveluihin joko s-postitse osoitteella hakijapalvelut@diak.fi tai postitse osoitteella Diak, Hakijapalvelut, Kyläsaarenkuja 2, 05800 Helsinki