Polkuopinnot

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat erinomainen tapa päästä alkuun haluamallasi koulutusalalla, jos et vielä ole hakukelpoinen ammattikorkeakouluhaussa tai et tullut valituksi tutkinto-opiskelijaksi. Avoimen ammattikorkeakoulun kautta tutkinto-opiskelijaksi tähtääviä kutsutaan polkuopiskelijoiksi ja opintoja polkuopinnoiksi.

Samaan tahtiin tutkinto-opiskelijoiden kanssa

Jokaisessa Diakin aloittavassa opetusryhmässä on muutama paikka varattuna polkuopiskelijoille. Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa samat opinnot samassa tahdissa kuin tutkinto-opiskelijat. Jos tulet myöhemmin valituksi Diakin ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen, voit pääsääntöisesti hyväksyttää suorittamasi opinnot osaksi tutkintoa.

Opintojen tunnustaminen osaksi tutkintoa tehdään kulloinkin voimassa olevan opetussuunnitelman ja tutkintovaatimusten mukaisesti. Jos opetussuunnitelma ja tutkintovaatimukset ovat muuttuneet avoimen ammattikorkeakoulun suoritusajankohdan jälkeen, avoimen ammattikorkeakoulun opintosuoritukset eivät välttämättä ole kokonaan sellaisenaan hyväksyttävissä.

Polkuopintoihin ilmoittautuminen

Polkuopintoihin ilmoittaudutaan valitsemalla Diakin avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta omiin tavoitteisiin sopiva lukukausikokonaisuus. Muista tarkistaa opetuspaikkakunta, sillä koulutustarjonta vaihtelee vuosittain ja kaikkia koulutuksia ei ala joka lukukausi joka toimipisteessä. Polkuopiskelijaksi otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja polkuopiskelusta Diakin avoimessa AMK:ssa