Hakeminen

Yhteishaku järjestetään Opintopolku-palvelussa. Katso yhteishaun aikataulu.

Opintopolkuun on kerätty tieto kaikesta Suomessa järjestettävästä koulutuksesta. Nykyisessä korkeakoulujen yhteishakujärjestelmässä ei järjestetä erikseen aikuiskoulutuksen tai vieraskielisen koulutuksen yhteishakua, vaan haussa on mukana yliopistokoulutuksen lisäksi kaikki ammattikorkeakoulujen tutkintoon johtava koulutus.

Hakulomakkeen täyttäminen

Korkeakoulujen yhteishaun aikana haetaan yhdellä sähköisellä hakulomakkeella Opintopolussa Täytä hakulomake -painikkeen kautta. Hakulomakkeelle voi lisätä enintään kuusi hakukohdetta ensisijaisuusjärjestyksessä. Hakulomakkeen täyttäminen ei ole mahdollista järjestelmään kirjautuneena, joten varmista ennen lomakkeen täyttämistä, että olet kirjautunut ulos Opintopolusta.

Diakin koulutukset Opintopolussa

Diakin koulutukset löydät Opintopolusta helposti tästä linkistä tai kirjoittamalla Etsi koulutuksia tästä -kenttään Diakonia-ammattikorkeakoulu, jolloin palvelu näyttää kaikki portaalissa olevat Diakin koulutukset. Koulutusten hakemisen jälkeen voit rajata hakutuloksia esimerkiksi hakuajan mukaan.

Huomioithan, että 1.8.2017 jälkeen alkavasta vieraskielisestä koulutuksesta aletaan periä lukuvuosimaksua EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta hakevilta.

Lue lisää hakemisesta Opintopolussa

Ensikertalaiskiintiö

Lain mukaan korkeakoulujen on varattava vuodesta 2016 alkaen osa yhteishaun aloituspaikoista ensimmäistä korkeakouluopiskelupaikkaansa tavoitteleville.

Diakonia-ammattikorkeakoulussa ensikertalaisille varataan tällä hetkellä kirkollisissa koulutuksissa 50 % aloituspaikoista ja muissa koulutuksissa 70 % aloituspaikoista. Ensikertalaiskiintiö ei koske englanninkielistä sosionomikoulutusta, tulkki (AMK) -tutkintoon johtavia koulutuksia eikä erillishaussa olevia koulutuksia.

Ensikertalainen on hakija, joka

  • ei ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa
  • ei ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Ne paikat, joita ei ole varattu ensikertalaisille hakijoille, täytetään valintaperusteiden mukaan paremmuusjärjestyksessä ensikertalaishakijoiden ja muiden hakijoiden joukosta. Lue lisää ensikertalaiskiintiöstä Opintopolusta.